3 October 450 Jaar special

Klokken luiden voor Leidens Ontzet 2020

Klokken luiden voor Leidens Ontzet 2020
01
okt. 2020
Op 3 oktober luiden de klokken van de Leidse kerken ter herdenking van Leidens Ontzet. Het klokgelui start vijf minuten voor aanvang van de Herdenkingsdienst in de Pieterskerk.

De dienst wordt sinds het ontzet in 1574 gehouden in de Pieterskerk. Ook dit jaar, maar dan coronaproof. We roepen alle Leidenaren op om thuis de dienst live mee beleven. De dienst is te volgen op via de uitzending 3 October Ontzettend Live op www.3october.nl, ons YouTube-kanaal, Sleutelstad (ziggo-kanaal 46),  Unity (ziggo-kanaal 40) en de website van het Leidsch Dagblad.

Over de Herdenkingsdienst
Nadat Leiden in 1574 was ontzet, stroomde de Pieterskerk vol en werd er spontaan een dankdienst gehouden. Een traditie die we tot de dag van vandaag in ere houden. De dienst wordt dit jaar geleid door Claartje Kruijff, predikant bij de Dominicusgemeente in Amsterdam. Ze was in 2018 Theoloog des Vaderlands. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Kamerkoor van Collegium Musicum (onder leiding van Gerrit Maas), de Marinierskapel der Koninklijke Marine en organist Leo van Doeselaar. Kijk vanaf 10.00 uur (3 oktober) mee naar de uitzending!