Leiden, dank je wel!

Leiden, dank je wel!
05
okt. 2021
De viering en herdenking van Leidens Ontzet 2021 zal ons nog lang heugen. Wat hebben we hartstochtelijk genoten. Na een jaar waarin we Leidens Ontzet voornamelijk digitaal hebben moeten beleven, konden we eindelijk weer samen vieren.

We hebben het Feest der Feesten dit jaar nog intenser beleeft als anders. Regen en wind kon ons niet deren. Met rijen dik hebben we de kinderen in de Taptoe toegejuicht, in het donker de Reveille gezongen en wat was het heerlijk om als vanouds te zwieren en zwaaien op de kermis. De hutspot, haring en wittebrood smaakten als nooit tevoren.

Natuurlijk, we hebben de Grote Optocht, het polsstokverspringen en het vuurwerk gemist! Maar al met al hebben we samen een prachtig feest kunnen bouwen.

De feestelijkheden startten al in september, met de opening van de Rijdende Geus. Tot en met 3 oktober organiseerde de 3 October Vereeniging tientallen activiteiten. Jong en oud deed met overgave mee.
Ook dit jaar hebben honderden Leidenaars zich ingezet voor de organisatie van het Feest van feesten.

Ik denk in het bijzonder aan alle vrijwilligers van de 3 October Vereeniging, de Geuzen van Boisot, het 3 October Gilde en de Gemeente Leiden en de hulpdiensten voor hun niet-aflatende steun. En last but not least bedank ik onze leden die het fundament zijn van onze mooie 3 October Vereeniging. Allen verdienen onze hulde!

Wie nog wil nagenieten, blijf ons volgen via social media de 3 Oktober-app of deze website. En op naar de viering van 2022: nog 360 dagen tot 3 oktober 2022!

Rik Kamps
Voorzitter 3 october Vereeniging