3 October 450 Jaar special

Leiden maakt kans op prijs voor beste erfgoed: stem nu!

Leiden maakt kans op prijs voor beste erfgoed: stem nu!
22
feb. 2018
Dat Leiden met haar prachtige monumenten én Leidens ontzet bijzonder goed is in het onderhouden én levend houden van de historie van de stad, weten we hier al lang. Nu is er ook landelijke erkenning met de nominatie voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2018.

Iedereen die vindt dat Leiden de prijs moet winnen kan tot en met 22 maart STEMMEN!

Klik hier om te stemmen!

We weten natuurlijk al dat Leiden een prachtig feest kent om de historie van de stad te herdenken en te vieren: Leidens Ontzet. Tel daar de vele andere prachtige Leidse momenten bij op en je kunt eigenlijk maar tot één conclusie komen: Leiden verdient een prijs voor zijn prachtige erfgoed! 

Onze aankomende voorzitter van de 3 October Vereeniging, Rik Kamps, legt uit waarom Leidens Ontzet heel bijzonder erfgoed is: ‘De viering is belangrijk omdat het hét evenement in de stad is waarbij Leidenaren zich unaniem verbonden met elkaar voelen: jong en oud, ongeacht welke afkomst, gaan met elkaar de stad in om met elkaar te herdenken dat Leiden ontzet is in 1574 en het te vieren.’

Ook Deventer, Tilburg en Zaanstad zijn genomineerd voor de BNG Erfgoedprijs 2018. Naast de publieksprijs is er ook een juryprijs waaraan een bedrag €25.000,- verbonden is. Alle Leidenaren kunnen tot 22 maart stemmen om Leiden op nummer 1 te krijgen. Op 29 maart wordt de winnaar bekendgemaakt.

Nog niet overtuigd? 

In dit filmpje leggen Leidenaren uit hoe we in Leiden erfgoed levend houden.