3 October 450 Jaar special

Leidens Ontzet 2020: niet massaal wel gezellig!

Leidens Ontzet 2020: niet massaal wel gezellig!
11
jun. 2020
Elk jaar herdenken en vieren we op grootste wijze Leidens Ontzet. Het is een van de grootste volksfeesten boven de rivieren. Dit jaar zal het feest vanwege de maatregelen rondom het coronavirus op andere wijze gevierd worden. Het feest wordt dit jaar intiemer gevierd, in zowel de binnenstad als
de wijken eromheen.

Binnen de mogelijkheden en met gezond verstand wordt een aantal activiteiten van de 3 October Vereeniging gespreid over de stad. Ook kan iedereen straks het programma volgen via een live-stream en via lokale media. Zo hoeven de Leidenaren niet naar de binnenstad, maar komt 3 oktober naar hen toe.

De komende periode zal er hard worden gewerkt aan de invulling van een programma voor de viering en herdenking van Leidens Ontzet. De 3 October Vereeniging zal hierbij de voortrekkersrol op zich nemen. De Leidse horeca en de culturele sector worden actief betrokken bij de plannen. De Gemeente Leiden zal voor alle partijen ondersteuning bieden. De voorzitters van de commissies zullen met de commissarissen de mogelijkheden van evenementen verder verkennen en uitwerken.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via secretariaat@3october.nl