3 October 450 Jaar special

Leidens Ontzet 2020 zal niet onopgemerkt voorbij gaan!

Leidens Ontzet 2020 zal niet onopgemerkt voorbij gaan!
22
apr. 2020
De persconferentie van premier Rutte gaf nog geen duidelijkheid over het wel of niet doorgaan van grote evenementen na 1 september. We hopen het natuurlijk niet, maar er bestaat een kans dat Leidens Ontzet dit jaar op een aangepaste wijze gevierd en herdacht wordt. Eén ding staat voor ons voorop: Leidens Ontzet 2020 zal niet onopgemerkt voorbij gaan!

Dat stuurde voorzitter Rik Kamps vandaag aan onze leden. Lees zijn brief hieronder. 

“Gisteren werd duidelijk dat ons land, en daarmee ook Leiden en ommelanden, de komende tijd nog in de greep blijft van het coronavirus. De persconferentie van premier Rutte gaf nog geen duidelijkheid over het wel of niet doorgaan van grote evenementen na 1 september. Alhoewel wij daar op dit moment nog steeds niet vanuit gaan, bestaat er natuurlijk wel een kans dat Leidens Ontzet dit jaar op een aangepaste wijze gevierd en herdacht moet gaan worden.

Met dit bericht wil ik u laten weten dat de 3 October Vereeniging daarop voorbereid is. Onze commissarissen en het bestuur zijn allereerst drukdoende om er voor te zorgen dat de viering 2020 weer zal staan als een huis, met voor elk wat wils. Daarnaast zijn we al enige tijd aan de slag met het uitwerken van verschillende alternatieve plannen. 

Naar gelang de situatie bekijken we welke onderdelen van het Feest als vanouds door kunnen gaan, welke onderdelen zo nodig aangepast kunnen worden en werken we alternatieven uit voor onderdelen die mogelijk niet door kunnen gaan. 

Hoewel de vorm waarin we dat doen nu nog onduidelijk is, staat één ding voor ons voorop: Leidens Ontzet 2020 zal niet onopgemerkt voorbij gaan! We hopen dat u met ons meedoet. Want samen zorgen we er voor dat, op wat voor manier dan ook, op 3 oktober aanstaande de huizen van Leiden en haar ommelanden rood-wit kleuren en we van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zullen vieren en herdenken dat Leiden in 1574 is bevrijd van de Spanjaarden. 

Komende weken werken we onze plannen verder uit en overleggen we daarover met de gemeente Leiden en andere stakeholders. Zodra er nieuws is, maken we dat natuurlijk bekend. 

Ondertussen hopen we dat u in goede gezondheid verkeert. We leven met u en uw naasten mee. Zorg goed voor elkaar. Samen staan we sterk! 

Rik Kamps 
Voorzitter 3 October Vereeniging”