3 October 450 Jaar special

Leidens Ontzet start met Pieter van der Werffestival

Leidens Ontzet start met Pieter van der Werffestival
18
jun. 2018
De 3 October Vereeniging organiseert dit jaar een nieuw, cultureel festival speciaal voor middelbare scholieren uit Leiden en omliggende gemeenten: het Pieter van der Werffestival. Dit festival vindt plaats op dinsdag 2 oktober, van 14.00 tot 17.00 uur in de tuin van Museum Volkenkunde in Leiden. Scholieren worden uitgenodigd om met acts aan dit evenement deel te nemen en de beste acts worden bekroond met de Pieter van der Werfprijs 2018.

Deelnemers aan dit open podium voor jongeren in de leeftijdscategorie 12-19 jaar kunnen laten zien wat zij aan talent in huis hebben. Dat kan in groepsverband of solo, in combinatie met klasgenoten of met vrienden van buiten school. Alle culturele optredens zijn welkom, dus scholieren kunnen zich bijvoorbeeld inschrijven met een muziek- of dansoptreden, een kunstwerk om tentoon te stellen of een poëzievoordacht. 

Ook worden leerlingen uitgenodigd die op andere wijze met hun talent willen bijdragen aan het festival. Bijvoorbeeld omdat ze goed zijn in podiumtechniek, decoratie, catering of hand- en spandiensten achter de schermen. Op die manier is het niet alleen een festival voor, maar ook door scholieren!

Het culturele festival voor middelbare scholieren wordt georganiseerd in het kader van de Pieter van der Werfprijs, vernoemd naar de heldhaftige burgemeester tijdens het Beleg van Leiden. De prijs is in het leven geroepen bij het afscheid van bestuurslid Eric Filemon. Een deskundige jury onder zijn leiding zal de mooiste, meest inspirerende of opmerkelijkste optredens bekronen.

Inschrijven van optredens kan tot 15 september 2018 op www.3october.nl/wedstrijd

Lees daar ook de voorwaarden voor deelname. Scholieren die willen bijdragen aan alles rondom het festival kunnen mailen naar herdenking@3october.nl