3 October 450 Jaar special

Leidens Ontzet vieren we veilig samen thuis!

Leidens Ontzet vieren we veilig samen thuis!
02
okt. 2020
We staan aan de vooravond van een unieke viering en herdenking van Leidens
Ontzet. Om de viering goed te laten verlopen is het belangrijk om ook thuis en in de buurt de coronamaatregelen te respecteren. Dat is hard nodig om corona onder controle te krijgen. Daarom wat suggesties voor een kleinschalige, maar feestelijke thuisviering!

De 3 October Vereeniging hoopt dat alle Leidenaren er thuis in kleine kring een prachtige viering en herdenking van maken. Dat kan op de volgende manieren:

  • Versier je straat of huis in rood-wit en/of ga gekleed in rood-wit (en doe mee met de Rood-wit-wedstrijd)
  • Hang de Leidse vlag uit (zaterdag nog verkrijgbaar bij de kramen van de 3 October Vereeniging op de Koornbeursbrug, bij Molen de Valk en naast de Coelikerk)
  • Haal hutspot en haring in huis
  • Kijk mee met 3 October Ontzettend Live!                

Zoals burgemeester Lenferink al opriep in een brief aan alle Leidenaren: ‘Het is anders dan anders, maar laten we Leidens Ontzet 2020 niet ongemerkt voorbijgaan. We vieren het dit jaar klein, maar fijn. Laten we de Leidse vlag of 3 October vlag uitsteken. Laten we genieten van een heerlijke hutspotmaaltijd en het glas heffen op onze moedige stad.’

Let op: we gedenken Leidens Ontzet volgens de geldende coronamaatregelen. Dat betekent niet meer dan drie mensen uitnodigen thuis en anderhalve meter afstand houden tot anderen. 

Kijk voor alle maatregelen op Rijksoverheid.nl