3 October 450 Jaar special

Levende geschiedenis weekend in het Rijksmuseum

Levende geschiedenis weekend in het Rijksmuseum
11
dec. 2018
De Tachtigjarige Oorlog. Een beroemd verhaal dat in ons nationaal geheugen gegrift staat. En onlosmakelijk met Leidens Ontzet en de 3 October Vereeniging verbonden is. Voor iedereen die meer te weten wil komen over de Tachtigjarige Oorlog is de tentoonstelling ​80 jaar Oorlog in het Rijksmuseum een aanrader.

In de tentoonstelling komen begrippen als de beeldenstorm, de slag bij Nieuwpoort, Van Oldenbarnevelt, Piet Hein en Alva tot leven. Het Rijksmuseum vertelt het verhaal van de oorlog tegen de Spanjaarden en de dappere strijd die Nederland gevoerd heeft. Het verhaal waarin Nederlandse steden, zoals Leiden, een hoofdrol hebben.

Levende geschiedenisweekend op 12 en 13 januari
Speciaal voor de Ontzet-steden organiseert het Rijksmuseum in Amsterdam het Levende geschiedenisweekend, op 12 en 13 januari 2019. Iedereen die in historische kleding of stadskleuren naar de tentoonstelling 80 jaar Oorlog gaat, heeft recht op een aantal extra’s tijdens het tentoonstellingsbezoek: een kopje koffie of thee, gratis gebruik van de videotour en je kunt een 17de-eeuwse groepsfoto laten maken, à la de beroemde Nachtwacht. 

Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van Leidens Ontzet en de Tachtigjarige Oorlog! 

Kijk op de website van het Rijksmuseum voor meer informatie.