3 October 450 Jaar special

Livestream: 2 en 3 oktober gaat Ontzettend Live

Livestream: 2 en 3 oktober gaat Ontzettend Live
03
aug. 2020
Dit jaar komt de viering en herdenking van 3 oktober bij de mensen thuis. We verzorgen op 2 en 3 oktober een livestream onder de noemer '3 October Ontzettend Live' via You Tube. De livestream wordt voor een groot deel ook uitgezonden via de tv-zenders van Sleutelstad en Unity.NU.

Ter voorkoming van grote mensenmassa’s worden de festiviteiten deze viering verspreid en in de wijken georganiseerd. In navolging van het thema ‘Samen thuis, samen uit’, zorgen we er via de 3 October Ontzettend Live-stream voor dat we toch samen Leidens Ontzet kunnen vieren en herdenken. 

We volgen live alle evenementen die dit jaar plaatsvinden. Zo kijken we live mee naar de Minikoraal op 2 oktober en de Herdenking in de Pieterskerk op 3 oktober. 

Ook de digitale Taptoe wordt uitgezonden op het moment dat de traditionele Taptoe gewoonlijk start vanaf de Kaasmarkt: 2 oktober om 19:30 uur. Met bekende en onbekende Leidenaars doen we voor- en nabeschouwingen, halen we herinneringen op en staan we stil bij deze bijzondere tijd.

Moeilijke tijden vragen om creatieve oplossingen en op deze manier kunnen we heel Leiden en haar ommelanden toch nog volop en veilig betrekken bij ons Feest der Feesten. We laten 3 oktober niet ongemerkt aan ons voorbij gaan. Samen delen we de moeilijke momenten die de coronatijd ons brengt. Maar samen delen we ook onze hoogtepunten, dat waar we trots op zijn, via de live stream, op je telefoon, laptop, pc en op tv.