3 October 450 Jaar special

Meedoen als figurant aan de Grote Optocht?

Meedoen als figurant aan de Grote Optocht?
10
jun. 2018
Trouw vrijwilliger van de 3 oktober-kramen in de stad én al jaren meedoen in de optocht. Voor Anneke van Kampen is het heel normaal. Ze loopt al 25 jaar met de optocht mee. Jan Bekkering heeft er 40 gelopen en Cees van Hamersveld liep vorig jaar voor de 60e keer mee! Vorig jaar werden ze gehuldigd, als dank voor hun jarenlange inzet.

Het succes van de optocht op 3 oktober staat of valt bij de enthousiaste vrijwilligers die hun rol in de optocht met verve vervullen. Elk jaar lopen ruim 200 figuranten mee. Dat maakt meedoen als figurant aan de Grote Optocht misschien nog wel leuker dan er naar kijken. 

In de ochtend van 3 oktober verzamelen alle figuranten zich aan het begin van de optocht. Daar krijgen ze hun kostum en worden ze geschminkt door de professionele grimeurs van Hoppezak en de Roze Draakjes. 
Na een intro van de commissarissen van de Optochtcommissie vertrekt de stoet exact om 13.00 uur vanaf de Zoeterwoudsesingel. En weer of geen weer, het publiek staat altijd rijen dik langs de route! 

Lijkt het je ook leuk om ook mee te lopen in de Grote Optocht? Meld je aan!