3 October 450 Jaar special

Ontwerp mee aan de Grote Optocht 2021

Ontwerp mee aan de Grote Optocht 2021
02
okt. 2020
Geen praalwagens en bont uitgedoste figuren die als een lange stoet door de stad trekken. Geen orkesten en geen paarden en koetsen. Dit jaar is er helaas geen Grote Optocht. Dat vinden we ontzettend jammer, maar de gezondheid van bezoekers en deelnemers staat voor ons op dit moment voorop. Nu de editie 2020 in het water valt, biedt ons dat de kans om vooruit te blikken naar de Grote Optocht van 2021. We zoeken Leidenaars die mee willen denken en ontwerpen.

Denk mee over kostuums, choreografie en de praalwagens

Creatieve regio- en stadsgenoten nodigen we uit om mee te doen aan onze Grote Ontwerpwedstrijd en een ontwerp te maken van een praalwagen, kostuum(s) of choreografie. Meedoen kan aan één onderdeel of aan alle drie. De beste ideeën worden ook daadwerkelijk uitgevoerd bij de Grote Optocht op 3 oktober 2021. 

Hoe doe je mee? 
Houd je van ontwerpen? Ben je erg creatief en kun je goede ideeën omzetten naar uitvoerbare plannen? Zet je ideeën op papier! Maak een tekening, maquette of werk je idee op een andere manier uit. Duik helemaal in het creatieve proces, de deadline voor inzending is op 15 april 2021. 

Wie kan er meedoen? 
Iedereen mag meedoen: scholen, verenigingen, clubs, individuen, bedrijven, instellingen. Er zijn geen leeftijdsgrenzen. De enige vereisten zijn dat je een warm hart hebt voor Leiden en Leids Ontzet in het bijzonder en dat je creatief van geest bent. 

Wat is de prijs? 
De winnaars in de drie verschillende categorieën gaan hun ontwerpen daadwerkelijk uitvoeren en tonen aan het publiek tijdens de Grote Optocht op 3 oktober 2021. Uiteraard krijg je daarbij hulp van de commissie Optocht en onze professionele bouwers. Daarnaast mag je natuurlijk zelf als figurant meelopen met of in jouw eigen ontwerp! 

Er zijn drie categorieën

  • ontwerp praalwagen
  • ontwerp kostuum(s) en
  • ontwerp choreografie 

De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury en een publieksjury. Tijdens de Algemene Ledenvergadering in mei 2021 wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn. Daarna gaan we gezamenlijk de ontwerpen ten uitvoer brengen! 

Nog vragen? 
Houd onze website en sociale media in de gaten; de komende tijd zal telkens meer informatie worden gedeeld over de Grote Ontwerpwedstrijd. Ben je nu al enthousiast of heb je vragen? Stuur een mailtje naar optocht@3october.nl. Samen maken we er een geweldige Grote Optocht 2021 van!