Onverwacht bezoek voor twee beroemde Leidenaren

Onverwacht bezoek voor twee beroemde Leidenaren
01
apr. 2021
1 April, kikker in je ... Maar 1 April is ook de dag dat, in 1572, de Watergeuzen Den Briel in namen. Een belangrijke gebeurtenis tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Net als Leidens Ontzet natuurlijk. Wat is dus een betere dag om twee beroemde Leidse burgers te verrassen met een bezoek en ze een lidmaatschap cadeau te geven van de 3 October Vereeniging?

Sinds vorig jaar heeft het Plantsoen twee bijzondere bewoners: kabouters. In deze coronatijden zorgen ze voor vrolijkheid. Veel mensen, klein en groot, gaan regelmatig langs om ze gedag te zeggen.

Iedereen die Leidens Ontzet een warm hart toedraagt, is lid van de 3 October Vereeniging. Omdat wij de kabouters een warm hart toedragen, hebben wij hen een lidmaatschap cadeau gegeven.

Ook hebben de kabouters blij gemaakt met vlaggen en een hele grote ketel vol met hutspot. We hopen dat ze het lekker vinden!

In september verschijnt er in de etalage van het Kluizenhuis altijd een prachtige miniatuur-kermis. Namens het Kluizenhuis mochten we de kleine Sleutelstadbewoners nog een prachtcadeau geven: gratis entrée tot de kermis. 

Wij hopen dat de kabouters dit jaar volop gaan genieten van Leidens Ontzet!

PS Lid van de 3 October Vereeniiging ben je al voor een kabouterprijsje. Ben je zelf al lid, en wil je iemand een lidmaatschap cadeau doen? Dat kan! Met een mailtje naar secretariaat@3october.nl maken we het helemaal in orde voor je 🙂

Foto’s: Emile van Aelst