3 October 450 Jaar special

Pleintaptoe van wereldklasse!

Pleintaptoe van wereldklasse!
30
sep. 2018
Het was een perfecte, droge maar wel wat frisse avond. We hebben fantastische shows gezien. Niet alleen de muziek was grandioos, maar ook de hele choreografie.

DVS, K&G, Tamarco en FBL hebben zich van hun beste kant laten zien en horen! Al vroeg liep het terrein van korfbalvereniging Trigon vol met mensen. Met vrolijke muziek heette de seniorenband K&G3 (oudste bandlid 80 jaar!) ons welkom. De show begon met een verrassingsoptreden van FBL, ter gelegenheid van het 90 jaar bestaan van hun K&G. Een mooi betoon van vriendschap en dankbaarheid.

De avond ging hierna van hoogtepunt naar hoogtepunt. De junioren van het Katwijkse DVS (Door vriendschap sterk) gingen op hun knieën voor een aubade aan het publiek. De Marching Band Tamarco uit Leiderdorp gaf ons een muzikale reis door de tijd. We herkenden de Marseillaise, de James Bond tune en nog veel meer. Een vrolijk “Aux Champs-Elysées” sloot Tamarco’s show af.

Jong K&G gaf een optreden met muziek van animatie- en cartoonfilms. We hoorden zeer bekende tunes, zoals van de Flinstones. Op de vraag van de tamboer-maître “who you gonna call?” antwoordde het publiek luid: “GHOSTBUSTERS!”. Door Vriendschap Sterk gaf ons na de pauze een plezier van herkenning met nummers van Queen en Marco Borsato. 

En hierna kwam KG1. Jongens, wat hebben we hier van genoten. Allerlei opera’s passeerden de revue in een fantastische show. Opera’s van o.a. Brecht, Verdi en Wagner. In een prachtige choreografie zagen en hoorden we de Wilhelm Tell Ouverture, de Vliegende Hollander en het Slavenkoor van Nabucco.

Ten slotte kwamen alle bands nog één maal het terrein op. Gezamenlijk werd het Wilhelmus ingezet. Het hele publiek zong mee. Prachtig! Het was een show van wereldklasse. Dank aan alle marching bands voor hun fantastische optredens!