Rutger Veldhuyzen van Zanten ere-commissaris

Rutger Veldhuyzen van Zanten ere-commissaris
09
aug. 2021
Het bestuur van de 3 October Vereeniging heeft unaniem besloten de heer Rutger Veldhuyzen van Zanten wegens zijn grote verdiensten voor te dragen als ere-commissaris van de 3 October Vereeniging.

Hij is daarmee de eerste commissaris van de 3 October Vereeniging die voor dit predicaat in aanmerking komt. In mei 2022 zal de Algemene Ledenvergadering van de 3 October Vereeniging gevraagd worden dit besluit te bekrachtigen. De ALV heeft dit jaar besloten tot het invoeren van een erelidmaatschap voor commissarissen.

De heer Veldhuyzen van Zanten heeft zich de afgelopen 39 jaar met grote toewijding ingezet voor de viering en herdenking van Leidens Ontzet. Op tal van terreinen leverde hij een belangrijke bijdrage. Vanuit zijn huidige commissie Haring & Wittebrood, zorgt hij jaar na jaar voor een goed verloop van de Grote Hutspotmaaltijd en de traditionele uitreiking van haring en wittebrood in De Waag.

Samen met anderen professionaliseerde hij de organisatie. Dankzij zijn kennis van zaken en goede contacten met de gemeente Leiden en leveranciers verliepen de evenementen altijd op rolletjes. Het organiseren is de heer Veldhuyzen van Zanten in al die jaren zeker toevertrouwd. Zo is hij, behalve als commissaris van Haring en Wittebrood,  ook actief geweest in de Commissie Herdenking.

Tevens was hij jarenlang commissaris in de Commissie Optocht & Taptoe, waarin hij niet alleen hielp bij de organisatie, maar ook de nodige creatieve ideeën leverde. Zijn enorme toewijding zou niet  mogelijk zijn geweest zonder de steun van zijn echtgenote Hetty die met hem de liefde voor Leidens Ontzet deelt.

Vanwege zijn niet aflatende inzet voor de viering en herdenking van Leidens Ontzet is de 3 October Vereeniging Rutger bijzonder veel dank verschuldigd. Zijn sterke persoonlijke betrokkenheid is een inspiratie voor het bestuur, de commissarissen en alle vrijwilligers.