3 October 450 Jaar special

Spaanse 3 Octoberwijn streelde Leidse kelen: La Bordelaise schenkt bedrag voor Leidens Ontzet  

Spaanse 3 Octoberwijn streelde Leidse kelen: La Bordelaise schenkt bedrag voor Leidens Ontzet  
04
feb. 2023
Vrijdag 3 februari 2023 heeft Yvo Erades van Wijnkoperij La Bordelaise een cheque overhandigd aan de 3 October Vereeniging. De donatie van 1245 euro is bijeengebracht uit de verkoop van de 3 Octoberwijn van het Jaar. De schenking stelt de 3 October Vereeniging in staat nòg meer activiteiten te organiseren voor de viering en herdenking van Leidens Ontzet.

Primeur in 2022:  3 Octoberwijn
Wijnkoperij La Bordelaise en de 3 October Vereeniging hebben in 2022 de handen ineen geslagen en de verkiezing van de 3 Octoberwijn van het Jaar georganiseerd. Van iedere verkochte fles 3 Octoberwijn schenkt La Bordelaise een bedrag aan de 3 October Vereeniging.

De 3 Octoberwijn 2022 was “Las Cuadras” – een Catalaanse rode wijn van wijnmaakster Valva Martinez de Toda. Een wijn ideaal voor bij de hutspot, vegetarisch of met klapstuk. Of voor iedere andere gelegenheid waar een lekkere wijn bij paste.

975 flessen verkocht, 1245 euro geschonken
Dat de wijn menigeen goed smaakte, was te merken aan de verkoop. Tot ver na Leidens Ontzet gingen de flessen grif over de toonbank: 975 in totaal. En dat zorgde afgelopen vrijdag voor een mooi moment: Yvo Erades van Wijnkoperij La Bordelaise overhandigde een cheque van maar liefst eur 1245 aan René Preenen van de 3 October Vereeniging.

De 3 October Vereeniging gaat dit geld gebruiken om het Feest der Feesten nòg leuker te maken. De plannen voor de viering van dit jaar worden al gemaakt, de voorbereidingen zijn begonnen!

Foto’s: Emile van Aelst, Leidse Glibber