3 October Gilde

3 October Gilde

Het 3 October Gilde is een diverse groep ondernemers uit Leiden en omgeving. Ondernemers met een Leids hart. Het Gilde ondersteunt de viering en herdenking van het Ontzet van Leiden door de rekening te voldoen van specifieke onderdelen van het feest, georganiseerd door de 3 October Vereeniging. Het Gilde betaalt bijvoorbeeld de Grote Hutspotmaaltijd voor de bevolking op 2 oktober.

Deelnemers aan het Gilde maken dit mogelijk door een symbolische bijdrage van 310 (drie tien) euro per jaar. Het Gilde organiseert jaarlijks tenminste 3 bijeenkomsten voor de eigen deelnemers, waaronder de oergezellige en uitstekende Hutspotmaaltijd op 2 oktober bij Koetshuis de Burcht.

Waar de opbrengst van de jaarlijkse Haringveiling, met als traditioneel hoogtepunt de veiling van het Eerste Leidse Vaatje, naartoe gaat, dat wordt telkens vooraf bij stemming bepaald door de deelnemers. Door het uitbrengen van een bod, het kopen van een lot en/of het inbrengen van een kavel voor de loterij of veiling ondersteun je dit gezamenlijke doel.

Samen herdenken, vieren en ondernemen in de Leidse regio. We zijn er trots op een bijdrage te leveren aan het mooiste volksfeest van Nederland.

Schrijf de volgende data vast op:

  • De viering van de dies van het 3 October Gilde is op 10 maart 2020. Dan bestaat het Gilde 20 jaar! 
  • De haringveiling van het Gilde is op 15 juni 2020 
  • Op 2 oktober organiseert het 3 October Gilde een hutspotmaaltijd voor leden van het Gilde

Geïnteresseerd om lid te worden of heb je een vraag over het 3 October Gilde? Vul onderstaand formulier in!

Naar het programma