3 October 450 Jaar special

Thema 2020: Samen thuis, samen uit

Thema 2020: Samen thuis, samen uit
27
jul. 2020
Het thema van Leidens Ontzet 2020 is 'Samen thuis, samen uit'. Want zolang we Leidens Ontzet vieren en herdenken doen we dat samen.

Toen in 1574 Leiden bevrijd werd van de Spaanse belegering stroomde de bevolking direct naar de Pieterskerk om met elkaar te vieren dat de stad vrij was. En sindsdien eten we samen met familie en vrienden hutspot en halen we haring in huis om het Feest der Feesten te vieren.

Juist dit jaar vieren wij 3 oktober in verbondenheid. De viering zal dit jaar anders dan anders zijn, maar we besloten al vroeg: Leidens Ontzet zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Het thema Samen thuis, samen uit sluit daarop aan. Het thema geeft ook aan dat we de viering coronaproof organiseren: “spreiden, spreiden, spreiden” is het belangrijkste devies, want het mag niet te druk worden!

Met dit thema hopen we dat veel Leidenaren zich aangemoedigd voelen om hun huizen, straten en buurten rood-wit te kleuren. Vorige week maakten we al bekend dat ons Servicepunt dit jaar een coronaproof variant kent. Met de SRV-wagen De Rijdende Geus trekken we de Leidse wijken in. Zo zorgen we ervoor dat we Leidens Ontzet veilig vieren dit jaar. Niet massaal, maar wel gezellig. 

Houd onze website www.3october.nl  in de gaten voor meer informatie over de viering en het programma.