3 October 450 Jaar special

Thuis de 3 oktoberviering live meebeleven

Thuis de 3 oktoberviering live meebeleven
26
sep. 2023
Dit jaar zijn meerdere evenementen op en rond Leidens Ontzet via de televisie mee te maken. Omroepen Sleutelstad en Unity.NU zullen op hun kanalen live verslag uitbrengen. Zo kunnen mensen die aan huis gebonden zijn of zich niet in de buurt van Leiden bevinden tóch meegenieten van de feestelijkheden. De 3 October Vereeniging is verheugd dat zij het Feest der Feesten naar iedereen toe kunnen brengen.

Zaterdag 30 september 
Vanaf 20:00 uur kan iedereen thuis de Pleintaptoe meebeleven. Thuis luisteren en kijken we live mee naar de fantastische optredens van diverse orkesten.  

Maandag 2 oktober
Om 13:00 uur kan je genieten van de Minikoraal. Dit muzikale evenement is alleen toegankelijk voor schoolklassen, hun begeleiders en een beperkt aantal genodigden, maar nu kan je via de televisie volgen welke liedjes orkest, koor en kinderen ten gehore brengen. Om 19:30 uur start de rechtstreekse uitzending van de Taptoe “Een lint van Licht”, waarin verschillende Leidse verenigingen zich zullen presenteren.  

Dinsdag 3 oktober 
Klokslag 10:00 uur start de live-uitzending van de Herdenkingsdienst in de Pieterskerk met Ds. David van Veen, predikant in Gouda en het Leidse Collegium Musicum en de Marinierskapel & organist Jan Verschuren. Om 13:00 uur begint de feestelijke live-verslaglegging van de Grote Optocht “Water & Vuur”. Geniet van alle verrassende acts en muziek! 

Waar kun je de uitzending bekijken?
De uitzendingen zijn te bekijken via omroepen Sleutelstad en Unity.NU en zijn mede mogelijk gemaakt door een genereuze bijdrage van de Stichting De Carolusgulden. Unity.NU is in de hele regio te ontvangen via Ziggo Digitaal kanaal 40, KPN 1412 en T-Mobile 820. Sleutelstad ontvang je via Ziggo Digitaal kanaal 46, KPN 1421 en T-Mobile 866. De uitzendingen zijn online te zien via www.sleutelstad.tv.