3 October 450 Jaar special

Twee bijzondere lintjes

Twee bijzondere lintjes
30
apr. 2018
Donderdag werden een aantal Leidenaren in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Daar zaten twee - voor de 3 October Vereeniging - heel bijzondere mensen bij.

Afgelopen donderdag kreeg onze commissaris Christiaan de Witt een lintje. Christiaan is sinds 1990 commissaris bij de 3 October Vereeniging. Hij vervulde er vele functies. Maar Christiaan geniet vooral eeuwige roem omdat hij aan de wieg van het ‘Geusje’ stond, het brood dat we meegeven bij de uitreiking van Haring & Wittebrood. Christiaan, in zijn werkend leven bakker, is nog altijd betrokken bij ‘zijn’ brood. Als iedereen in de nacht van 2 op 3 oktober aan het feestvieren is, zit hij bij de bakker om te zorgen voor optimale kwaliteit. Het officiele keuringsrapport dat we jaarlijks van hem ontvangen, geeft zijn passie voor het Geusje dan ook goed weer

Ook Niek Bavelaar werd in het zonnetje gezet met een lintje. Al tientallen jaren brengt hij de viering van 3 oktober in beeld en zo heeft hij een imposant archief opgebouwd met talloze foto’s van het 3 oktoberfeest.

We zijn vreselijk trots op hen – en alle andere gedecoreerden. Van harte gefeliciteerd!