3 October 450 Jaar special

Update programma Leidens Ontzet

Update programma Leidens Ontzet
09
sep. 2020
Morgen start de inschrijving voor de activiteiten van de aangepaste en coronaproof georganiseerde viering van Leidens Ontzet. Leden van de 3 October Vereeniging kunnen zich inschrijven via de app en de website vanaf 10 september 09.00 uur tot en met 13 september 21.00 uur. In dit bericht vind je de laatste updates over het programma.

Alternatieve Reveille en Koraal
Overleg met de gemeente Leiden leerde ons overige week dat het vanwege de coronamaatregelen absoluut niet meer is toegestaan om met grote groepen samen te zingen, ook niet buiten. Hierdoor moesten we een besluit nemen over het al dan niet doorgaan van de Reveille en de Koraalzang. 

Met de Reveille begint op 3 oktober voor vele Leidenaren Leidens Ontzet en daarom hebben we besloten dat ook in dit bijzondere jaar Reveille en Koraal niet op het programma van de Viering mogen ontbreken. Zingen mogen wij echter niet met elkaar, waardoor de Reveille en de Koraalzang dit jaar bij wijze van uitzondering op aangepaste wijze gehouden worden.

Van 07.30 uur tot 08.30 uur kun je genieten van drumfanfare FBL, de Christelijke Muziekvereniging Concordia, het grootkoor van S.M.G. Sempre Crescendo en uiteraard onze onvolprezen dirigent Wim de Ru. Ook de traditionele Den Tonkelaarrede ontbreekt niet in het programma. We organiseren de alternatieve Reveille en Koraal in samenwerking met de Leidse Studentenvereniging Minerva. 

Let op: Alle deelnemers moeten een mondkapje dragen bij de Reveille en de Koraalzang.

Hutspotmaaltijd en uitreiking Haring & Wittebrood 
Ook dit jaar heeft de Vereeniging een aanzienlijke hoeveelheid haring, hutspot en geusjes (het wittebrood) ingekocht voor leden van de 3 October Vereeniging. Ook die inschrijving start morgen. Op 2 oktober kunnen leden de hutspotmaaltijd afhalen en op 3 oktober kunnen leden Haring & Wittebrood ophalen. Op het afhaalbewijs dat de leden bij inschrijving automatisch krijgen, staat waar en op welk tijdstip de hutspot of haring en wittebrood afgehaald kan worden. Bij het afhalen is een mondkapje verplicht, ook in de rij. 
Let op: de aantallen hutspotmaaltijden en haringen die wij kunnen uitreiken zijn, ten gevolge van de veiligheidsvoorschriften. beperkter dan normaal, dus zorg dat je je zich tijdig inschrijft om teleurstellingen te voorkomen.

 Inschrijven
Leden van de 3 October Vereeniging kunnen zich vanaf morgenochtend (10 september, 9.00 uur) tot en met 13 september 21.00 uur inschrijven voor de uitreiking van Haring & Wittebrood, de Hutspotmaaltijd, de alternatieve viering van de Reveille en Koraal en het Kinderplein. Inschrijven kan via de 3 oktober-app en website. Check onze veelgestelde vragen voor meer informatie. 

Let op: de aantallen hutspotmaaltijden en haringen en Geusjes die wij kunnen uitreiken zijn ten gevolge van de veiligheidsvoorschriften beperkter dan normaal, dus zorg dat je je zich tijdig inschrijft om teleurstellingen te voorkomen