Praalwagenontwerpwedstrijd

Ja, ik meld mij aan!

UPDATE | De wedstrijd is gesloten. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de algemene ledenvergadering op 10 mei aanstaande.

Vriendenclubs, studentenverenigingen, bedrijfsafdelingen, families, straten, wijken en andere sociale dwarsverbanden opgelet! Je kunt weer meedoen aan de Praalwagenontwerpwedstrijd. Tussen 19 maart en 23 april kun je een ontwerp insturen via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Het mooiste, origineelste en best uitvoerbare ontwerp zal daadwerkelijk worden gebouwd en geschikt gemaakt voor deelname aan de Grote Optocht op 3 oktober 2019. Professionele bouwers bouwen de praalwagen en het winnende team mag met de eigen praalwagen als figurant deelnemen aan de optocht. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de jaarvergadering van de 3 October Vereeniging, op 10 mei 2019. 

Meedoen is simpel: bedenk een origineel idee of ontwerp voor een praalwagen en stuur die in. Een geschikte inzending bestaat uit een (full color) tekening op maximaal één A3-formaat, daarbij voorzien van een schriftelijke toelichting (max 300 woorden) met een omschrijving van de praalwagen en de daarbij behorende figuranten. Je mag ook een foto van een ontwerp of maquette insturen. Hoe uitgebreider en gedetailleerder je ontwerp, hoe meer kans je hebt om te winnen. 

We dragen de Praalwagenontwerpwedstrijd dit jaar op aan één van Leidens beroemdste zonen: Rembrandt. In onze stad stond zijn wieg en ontwikkelde hij zich tot beroemde schilder. 2019 is uitgeroepen tot Rembrandtjaar en daarom is het onderwerp van de Praalwagenontwerpwedstrijd: de Jonge Rembrandt.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Lees onze FAQ over de Praalwagenontwerpwedstrijd.

Voorwaarden 

  • Inschrijvingen zijn uiterlijk dinsdag 23 april 2019 (24.00 uur) binnen via het inschrijfformulier op www.3october.nl/wedstrijd. 
  • Een geschikte inzending bestaat uit een (full color) tekening op maximaal één A3-formaat, daarbij voorzien van een schriftelijke toelichting (max 300 woorden) met een omschrijving van de praalwagen en de daarbij behorende figuranten. Je mag ook een foto van een ontwerp of maquette insturen. 
  • Het ontwerp heeft als onderwerp de Jonge Rembrandt.