3 October 450 Jaar special

Wedstrijd | Bouw je eigen Praalwagen!

Wedstrijd | Bouw je eigen Praalwagen!
08
mrt. 2018
Altijd al willen mee klussen aan de Grote Optocht op 3 oktober? Ben je inventief, creatief en heb je niet twee linkerhanden? Trommel dan je je straat, je werk, je school, je familie of je sportclub op en ontwerp je eigen praalwagen!

De 3 October Vereeniging nodigt vriendenclubs, bedrijfsafdelingen, families, straten, wijken en andere sociale dwarsverbanden uit om deel te nemen aan de Praalwagenontwerpwedstrijd voor de Grote Optocht op 3 oktober 2018. Wil je meedoen? Ontwerp dan je eigen Praalwagen in het thema van 2018: Leve de Legende! en wie weet win jij de hoofdprijs. Het mooiste, origineelste en best uitvoerbare ontwerp zal daadwerkelijk worden gebouwd en geschikt gemaakt worden voor deelname aan de Grote Optocht op maandag 3 oktober 2018. Het winnende team mag met de eigen Praalwagen als figurant deelnemen aan de optocht.

Inschrijven 
Iedereen kan zich inschrijven voor de wedstrijd: vriendenclubs, bedrijven, families, straten, wijken, noem maar op. Een geschikte inzending bestaat uit een (full colour) tekening of artist impression op maximaal A3-formaat. Een inzending is voorzien van een korte schriftelijke toelichting met omschrijving van zowel de praalwagen als de daarbij behorende figuranten. De ingestuurde inzending moet passen in het thema van 2018: Leve de Legende!  

Inschrijven voor de wedstrijd kan door het formulier in te vullen op www.3october.nl/wedstrijd.

Let op stuur je inzending in vóór 30 april. 

Jury 
Voor de derde keer worden de ingestuurde ontwerpen bekeken door de deskundige jury onder leiding van wethouder Robert Strijk. Op de ALV van de 3 October Vereeniging op 11 mei mei wordt vervolgens de winnaar bekend gemaakt. De winnaar mag het ingestuurde ontwerp voor de praalwagen ook daadwerkelijk gaan bouwen, daarbij geholpen door de vaste praalwagenbouwer van de 3 October Vereeniging. 

Voorwaarden 
– Deelnemers aan de Praalwagenontwerpwedstrijd komen uit de gemeente Leiden of omringende gemeenten
– De uiteindelijk te bouwen praalwagen moet voldoen aan geldende bouw- en veiligheidseisen. Daarom wordt in overleg met de 3 October Vereeniging en de vaste praalwegenbouwer gekeken hoe het winnende ontwerp ook daadwerkelijk gebouwd kan worden. 
– Materiaal en aankleding mogen bij elkaar niet meer kosten dan 1500 euro. 
– Levende dieren mogen geen onderdeel uitmaken van de praalwagen en daarmee samenhangende acts. 
– Het ontwerp moet passen in het thema Leve de Legende!