3 October 450 Jaar special

Winnaars fotowedstrijd 3 October-tompoucen uit Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest

Winnaars fotowedstrijd 3 October-tompoucen uit Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest
05
nov. 2023
Ook dit jaar rond Leidens Ontzet, heeft Bakker van Maanen de speciale 3 October-tompoucen verkocht. Voor iedere verkochte 3 October-tompouce schenkt Van Maanen 25 cent aan de 3 October Vereeniging. Nieuw dit jaar was een fotowedstrijd, georganiseerd in samenwerking met de 3 October Vereeniging.

3 October-tompouce fotowedstrijd
Van Maanen en de Vereeniging hebben vele foto’s ontvangen uit de hele regio. Extra leuk dat de winnaars ook uit Leiden èn buurgemeenten kwamen.

De hoofdprijs ging naar Bodine, de dochter van Lineesa en Thijs Groen uit Oegstgeest. Bodine werd op de foto gezet terwijl  ze klaar zat om aan te vallen op haar eerste 3 October-tompouce. Thijs en Bodine werden verwend met een heerlijke slagroomtaart en diverse 3 October-gadgets.

De tweede prijs ging naar Danny Ferdinandus en fotografen Sandra Larsen en Marcel van der Ploeg uit Leiderdorp. Danny werd door Sandra en Marcel op zijn verjaardag met een tompouce op de foto gezet in het ziekenhuis. Hoewel Danny door ziekenhuisopname Leidens Ontzet moest missen,  kon hij er toch een beetje van proeven. Van René Preenen kregen Danny, Sandra en Marcel onder andere een bierpakket “Helden van Leidens Ontzet”.

Een bijzondere tweede prijs ging naar poes Momi. Binnert Glastra uit Leiden, zette Momi op de foto terwijl ze loerde naar een 3 October-tompouce. Hij greep op tijd in, de tompouce werd gered, dat was mispoes voor Momi. Maar niet voor lang want Momi kreeg heerlijke kattenvoer als prijs, met een haringemmer om kattenkwaad mee uit te halen.

Opbrengst 3 October-tompouces naar een goed doel
Voor iedere verkochte 3 October tompouce schenkt Van Maanen 25 cent aan de 3 October Vereeniging. Met 6499 verkochte tompoucen en afronding naar boven, schonk Van Maanen dit jaar 1625 euro aan de Vereeniging. Dit geld zal ten goede komen aan “3 October on tour”.

Frouke de Jong en Thea van Kooperen namen namens de organisatie van “3 October on tour” de cheque in ontvangst.
Thea: “De 3 October Vereeniging wil dat Leidens Ontzet een feest voor iedereen is. Voor kinderen, voor ouderen en ook voor mensen met een beperking. Met veel plezier gaan we ieder jaar naar Swetterhage en naar VTV. Twee fantastische feesten, waar het bedrag goed van pas komt!”