Winnaars rood-wit-wedstrijd met Ontzettend mooie prijzen beloond

Winnaars rood-wit-wedstrijd met Ontzettend mooie prijzen beloond
03
nov. 2021
Heel veel Leidenaren kleurden onze stad op 2 en 3 oktober rood-wit, middels hun eigen outfit, het versieren van hun huis, hun nagels, hun kinderen of iets anders! De jury van de rood-wit-wedstrijd, voorgezeten door Leidse Glibber Emile van Aelst, had de moeilijke keuze om de leukste ingezonden foto's te kiezen. De winnaars werden aan de deur verrast met hun Ontzettend mooie prijzen.

Foto's: Emile van Aelst

Moeder Samira kleedt haar kinderen gepast op 3 oktober. De truien op de foto die zijn inzonden zijn gebreid door oma. Hoewel we Samira niet thuis troffen, waren man en kinderen maar al te blij met hun cadeaupakket van het Leidse Winkeltje. Met de inhoud daarvan (Leidse lekkernijen, wat te lezen, aanvullingen voor de rood-witte outfit) kunnen zij zich voorbereiden op de viering van 2022.

Jolanda werd op de gevoelige plaat gezet in het oktoberzonnetje nadat zij zojuist de rij voor haring en wittebrood had getrotseerd. Iedereen was blij dat we dit jaar weer in die rij mochten staan! Voor haar rood-witte ensemble kreeg zijn een echt Leids pakket van Olala Chocola, met daarin – jawel! – chocolade haring & wittebrood!

Danny van Zelst is wat je noemt een echte Leidenaar. Hij heeft in zijn boekenkast een meterslange collectie alleen maar over Leiden. Het is dan ook geen verrassing dat hij op 3 oktober goed voor de dag komt, in rood-witte overal. De jury waardeerde zijn foto en heeft hem een cadeaubon voor een diner bij Kasteel Poelgeest gegeven. Misschien dat zijn overal dan weer aan kan?!

De families Voskuil, de Kler, Clarijs en Van Zelst zijn gefotografeerd na afloop van de Koraalzang in het Van der Werfpark. Daarvoor kregen ze een pakket van het Leidse Winkeltje, met daarin alles wat een echte Leidenaar zich maar kan wensen.

Juf Merel Wassen van Daltonschool De Leeuwerik in Leiderdorp stuurde een foto in van al het noeste werk dat haar leerlingen in hun kettingen en mutsen hadden gestopt. Zij krijgen een exemplaar van het prentenboek Leidens Ontzet – Het Leidse verhaal in Kindertaal van Jonina Olij, met mooie illustraties van Aida de Jong. Juf Merel beloofde dat ze het boek met alle klassen van de school zal delen.

Winnaars die niet mochten ontbreken zijn Jet van het Toilet en Trees van de Plees! Na een aantal jaren afwezigheid wegens het verbouwen van de Garenmarkt waren zij dit jaar terug op hun plek: de wc-dames waren helemaal in hun element. Zeer verguld was Jet (ook wel Anja) ook met haar prijs: een dinerbon voor Koetshuis De Burcht. Die zal zij zeker samen met Trees gaan besteden!

De jongste winnaar van de Rood-wit-wedstrijd is ongetwijfeld Adam. Hij is pas 4 maanden, maar werd door zijn ouders zo mooi vastgelegd in rood-wit tijdens zijn eerste Leidens Ontzet dat dit niet onopgemerkt is gebleven. Omdat Adam zelf er nog niet zo veel van mee krijgt, mogen zijn ouders uit eten bij het Prentenkabinet, om de winst te vieren.

Lees ook het artikel van De Leidse Glibber over de uitreiking!