3 October 450 Jaar special

Winnares Junior Songfestival treedt op tijdens Pieter van der Werffestival

Winnares Junior Songfestival treedt op tijdens Pieter van der Werffestival
01
okt. 2018
Anne Buhre (14) uit Voorschoten won samen met Max dit weekend de landelijke finale van het Junior Songfestival. Samen mogen ze Nederland vertegenwoordigen in Minsk, maar eerst staat Anne dinsdag op ons podium bij het Pieter van der Werffestival!

Dat er jong talent mee zou doen aan het Pieter van der Werffestival was al bekend, maar dat er een echte ster tussen zit is nieuw. Anne Buhre won afgelopen zaterdag met haar zangvriend Max de finale van het Junior Songfestival met het nummer ‘Samen’. Anne zit op het Leonardo College in Leiden, en dus zal ze ook zingen tijdens het nieuwe Pieter van der Werffestival in de tuin van Museum Volkenkunde.

Een andere Leidse beroemdheid die van de partij is, is DJ Flor. Toen hij 11 was haalde hij al de liveshow van Hollands Got Talent en sindsdien is hij hard op weg om in de voetsporen te treden van Leidse Legende Armin van Buuren. De inmiddels 15-jarige DJ zal het festival openen en zorgt ook tussen de acts door voor muziek.

De deelnemers zullen echter niet alleen muziek ten gehore brengen. Er zijn al een paar grote kunstwerken aangeleverd om tentoon te stellen, er wordt poëzie voorgedragen en er is zelfs een optreden met drones. Een zware taak dus voor de jury, die aan één van deelnemers de Pieter van der Werfprijs mag uitreiken. De jury bestaat uit Eric Filemon (oud-bestuurslid van de 3 October Vereeniging, bij wiens afscheid deze prijs in het leven is geroepen), Nanette Ris (directeur Stadsgehoorzaal en Stadsschouwburg), oud-bestuurslid van de 3 October Vereeniging Rens Heruer en kunstrecensent Theo de With, van het Leidsch Dagblad.
Het Pieter van der Werffestival vindt plaats op dinsdag 2 oktober, van
13:30 tot 17:00 uur in de tuin van het Museum Volkenkunde. Alle Leidenaren zijn uitgenodigd om langs te komen. Entree is gratis.