3 October 450 Jaar special

17 juni Haringparty 3 October Gilde

17 juni Haringparty 3 October Gilde
15
jun. 2019
Dinsdag werd de eerste Hollandse nieuwe geveild in Nederland. De oplettende Leidenaar weet dan: de haringparty van het 3 October Gilde is dan ook aanstaande.

Aanstaande maandag is het inderdaad weer zo ver: dan organiseert het 3 October Gilde de traditionele haringveiling en -party. Verschillende interessante kavels worden dan geveild, allen belangeloos ingebracht door Leidse ondernemers en organisaties. Als sluitstuk van de veiling wordt een Leids vaatje haring geveild. 

De opbrengst komt ten goede aan de ‘3 October Vereeniging on Tour’, een feest in verschillende tehuizen voor mensen met een verstandelijke beperking. Dankzij de steun van het 3 October Gilde kunnen zij op hun eigen manier ook Leidens Ontzet vieren. 

Ben je ondernemer? Of ben je geïnteresseerd in de veiling? kom dan op maandag 17 juni kijken. Vanaf 17.00 uur, aan de voet van de Leidse Burcht. Een mooie manier om kennis te maken met heel veel Leidse ondernemers en ondernemers uit de regio die allen de herdenking en viering van Leidens Ontzet ondersteunen! 

Over het 3 October Gilde 

Het 3 October Gilde is een diverse groep ondernemers uit Leiden en omgeving. Ondernemers met een Leids hart. Het Gilde ondersteunt de viering en herdenking van het Ontzet van Leiden door de rekening te voldoen van specifieke onderdelen van het feest, georganiseerd door de 3 October Vereeniging. Het Gilde betaalt bijvoorbeeld de Grote Hutspotmaaltijd voor de bevolking op 2 oktober. Jaarlijks organiseert het Gilde een veiling, waarvan de opbrengst naar een specifiek onderdeel van het Feest der Feest gaat. 

Lees meer over het gilde