3 October 450 Jaar special

3 October Gilde bestaat 20 jaar!

3 October Gilde bestaat 20 jaar!
28
jan. 2020
In 2000 kwam een aantal ondernemers met een Leids hart op het idee de 3 October feesten financieel te ondersteunen. Het 3 October Gilde is er trots op dat er sindsdien ieder jaar een significante bijdrage kon worden geleverd. Op 10 maart 2020 bestaat het 3 October Gilde 20 jaar!

Het Gilde ondersteunt de Grote Hutspotmaaltijd en helpt waar mogelijk andere onderdelen van het 3 Oktoberfeest mogelijk te maken. De leden dragen bij met een jaarlijkse contributie, vermeerderd met de opbrengst van de traditionele Haringveiling in juni. Ter versterking van de onderlinge band komt het Gilde minimaal driemaal per jaar bijeen: tijdens de Diesviering -op of rond 10 maart-, de Haringveiling in juni en een gezamenlijke hutspotmaaltijd op 2 oktober.

Tijdens de Diesviering wordt gestemd over de bestemming van de opbrengst van de Haringveiling. Het doel wordt jaarlijks voorgedragen door het bestuur van de 3 October Vereeniging. De Gildeleden kozen in recente jaren met regelmaat voor ‘3 October on Tour’, ofwel de viering voor mensen met een beperking, met een groots slotfeest op Swetterhage. Ook mocht de Pleintaptoe in de afgelopen jaren rekenen op ondersteuning van het Gilde.

Het Gilde is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een club van ruim 150 ondernemers uit de hele Leidse regio. Er is zeker nog ruimte voor meer deelnemers. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd” is hier echt van toepassing. Hoe meer leden, hoe groter het 3 Oktoberfeest! In ons eigen Leiden, stad van ons hart: de plek waar we wonen of werken en waar onze relaties en personeelsleden thuis zijn.

Kom eens kennismaken! Meld je aan via het formulier op deze pagina of mail naar info@3octobergilde.