3 October 450 Jaar special

Leiden Marathon viert jubileum met historische medaille

Auteur Redactie
Datum 12 februari 2024
Leiden Marathon staat dit jaar in het teken van 450 jaar Leidens Ontzet. Iedere deelnemer die finisht krijgt een prachtige historische medaille omgehangen.

De Leiden Marathon is een sportief eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Leiden, en dit jaar staat het evenement in het teken van het 450-jarig jubileum van Leidens Ontzet. Deelnemers die de finish bereiken, worden beloond met een prachtige medaille die een historisch tafereel uitbeeldt: burgemeester Pieter van der Werff verwelkomt aanvoerder Louis De Boisot nadat de Watergeuzen de Spaanse bezetter hebben verdreven. Deze medaille is een uniek collector’s item dat iedereen zou willen bemachtigen, zelfs als dat betekent dat je je hardloopschoenen moet aantrekken!

Meer info over Leiden Marathon

De Leiden Marathon vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 mei. Je kunt je inschrijven voor verschillende afstanden, waaronder 42 km, 21 km, 10 km, 5 km en de KidsRun. Ook zijn er wandelafstanden beschikbaar op zaterdag. Het parcours voert je langs historische plekken in Leiden, waarbij je de kans krijgt om de stad te ervaren zoals nooit tevoren. De sfeer is uniek: deelnemers worden aangemoedigd door enthousiaste toeschouwers en genieten van de prachtige omgeving.

Of je nu een doorgewinterde hardloper bent of net begint met trainen, de Leiden Marathon biedt voor ieder wat wils. Schrijf je in en maak deel uit van dit bijzondere evenement dat niet alleen sportiviteit viert, maar ook de verbondenheid met de geschiedenis van Leiden. Inschrijven kan via de officiële website van de marathon: marathon.nl.

Deel deze pagina