Doe mee met de rood-witte wedstrijden en vier 450 jaar 3 October

Doe mee met de rood-witte wedstrijden en vier 450 jaar 3 October
18
sep. 2024
Dit jaar viert Leiden een bijzonder jubileum: 450 jaar 3 October. In de aanloop naar en tijdens de viering roept de 3 October Vereeniging alle Leidenaren, studenten en bezoekers op om de stad in het Rood-Wit te hullen. Onder het motto ‘Versierd, Verleid, Ontzet!’ worden daarvoor drie spannende wedstrijden georganiseerd waarmee prachtige prijzen te winnen zijn.

Welke straat wordt de Rood-Witte Straat van 2024
Op Burendag, 28 september, barst de strijd om de felbegeerde titel van ‘Rood-Witte Straat van 2024’ los. De uitdaging is duidelijk: versier de straat zo creatief mogelijk in rood-wit en laat zien dat jouw buurt de meest feestelijke van Leiden is. Alle inwoners worden aangemoedigd hun creativiteit de vrije loop te laten en samen met hun buren de stad feestelijk voor te bereiden op Leidens Ontzet. Aanmelden voor de wedstrijd kan tot 24 september via het aanmeldformulier op de website van de 3 October Vereeniging.  

Rood-Witte Studentenhuizen Competitie
Speciaal voor studenten is er dit jaar een extra uitdaging: de Rood-Witte Studentenhuizen Competitie, georganiseerd in samenwerking met Expert Swaak. Onder het motto Rood-Wit Nieuwe Pit worden alle studentenhuizen opgeroepen hun huis in de kleuren van de stad te versieren. Door een foto van het versierde huis op Instagram te plaatsen, maken studenten kans op een fantastische hoofdprijs: een gloednieuwe Samsung-televisie van 65 inch, ideaal voor onvergetelijke huisavonden. Vergeet niet de 3 October Vereeniging te taggen in de post en gebruik de hashtags #expertswaak en #roodwitnieuwepit. 

Verover de Optocht met je Rood-Witte outfit
Ook dit jaar wordt de traditionele wedstrijd voor de mooiste Rood-Witte outfit tijdens de Grote Optocht georganiseerd. De 3 October Vereeniging roept iedereen op om alles uit de kast te trekken en de meest opvallende rood-witte outfit te dragen. Als je tijdens de optocht wordt gespot en gefotografeerd door Leidse Glibber Emile van Aelst doe je automatisch mee aan de wedstrijd. Niet gespot, maar toch kans maken? Stuur dan uiterlijk 4 oktober een foto van je outfit naar ikdoemee@3october.nl en maak alsnog kans op prachtige prijzen.  

Versierd, Verleid, Ontzet! 
De Rood-Witte wedstrijden zijn onderdeel van de bredere Versierd, Verleid, Ontzet-campagne, een initiatief om de stad zoveel mogelijk in rood-witte kleuren te hullen tijdens de viering van Leidens Ontzet. Door middel van circulaire versieringen, gemaakt in buurthuizen en bewoners van verzorgingshuizen, worden zoveel mogelijk Leidenaren betrokken bij het Feest der Feesten.