3 October 450 Jaar special

Jaarlijkse haringveiling 3 October Gilde geeft mooie opbrengst

Jaarlijkse haringveiling 3 October Gilde geeft mooie opbrengst
16
jun. 2022
Elk jaar, als de nieuwe haring er is, organiseert het 3 Octobergilde de haringveiling. De haringparty werd, zoals vanouds, weer gastvrij ontvangen op het terras van Koetshuis de Burcht.

Na twee jaar afwezigheid door corona, bracht het festijn dit jaar bijna 13.000 euro op. Het geld wordt dit jaar besteed aan maar liefst drie doelen: de tour van de 3 October Vereeniging langs huizen voor mensen met een beperking, aan de Minikoraal en aan het rondbrengen van 3 oktober-traktaties bij verzorgings- en verpleegtehuizen.

Er werden verschillende kavels geveild tijdens het evenement:  een heerlijke visschotel van Vis van het Hof , een Lovers diner voor 2 van Het Prentenkabinet , een Tempur reisset van De Droomfabriek , een zondagsbrunch bij Van der Valk Hotel Leiden, kaarten voor een wedstrijd van Ajax door TeekensKarstens advocaten notarissen, kaarten voor Youp van t Hek van de Leidse Schouwburg en nog veel meer. Prachtige prijzen waar goed op geboden werd.

En natuurlijk werd een vaatje haring geveild. Die werd uiteindelijk gekocht door Edward Bokern van het bedrijf B2Clean.

Over het 3 October Gilde

Het 3 October Gilde is een diverse groep ondernemers uit Leiden en omgeving. Ondernemers met een Leids hart. Het Gilde ondersteunt de viering en herdenking van het Ontzet van Leiden door de rekening te voldoen van specifieke onderdelen van het feest, georganiseerd door de 3 October Vereeniging. Het Gilde betaalt bijvoorbeeld de Grote Hutspotmaaltijd voor de bevolking op 2 oktober. Jaarlijks organiseert het Gilde een veiling, waarvan de opbrengst naar een specifiek onderdeel van het Feest der Feesten gaat. Lees meer op: https://3october.nl/steun-ons/3-october-gilde