Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Coronaregels in beeld

Coronaregels in beeld 14sept21

Wat is een coronatoegangsbewijs?

Ga je naar een evenement waarvoor je een coronatoegangsbewijs nodig hebt?

Regel op één van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs:

  1. Vaccinatiebewijs: volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd. Ben je op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is je vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig.
  2. Herstelbewijs van een positieve coronatest van minimaal 11 dagen en max. 180 dagen geleden.
  3. Testbewijs: Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement.

Hoe werkt het??

Stap 1: Download CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl

De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store. Je kunt in de app maximaal één coronabewijs per persoon laten zien. Heb je geen smartphone? Of wil je je coronabewijs liever op papier? Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Stap 2: Upload één van de volgende drie bewijzen in de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl

  1. Vaccinatiebewijs uploaden

Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl. Log in met je DigiD. De vaccinatiegegevens worden automatisch opgehaald bij het RIVM (als je daar toestemming voor hebt gegeven) en de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl.

  1. Herstelbewijs uploaden

Heb je een positieve PCR-coronatest gehad bij de GGD die niet ouder is dan 180 dagen? En niet korter dan 12 dagen? Dan geeft de GGD een digitaal herstelbewijs af. Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl. Log in met uw DigiD. De gegevens van jouw herstelbewijs worden automatisch opgehaald bij de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of op de website CoronaCheck.nl. De uitslag van een serologische coronatest kan niet gebruikt worden als herstelbewijs in CoronaCheck.

  1. Negatieve testuitslag uploaden

Maak een afspraak voor een coronatest bij een testlocatie op Testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat je maximaal 24 uur voor je bezoek bent getest. Je krijgt binnen 1 uur de uitslag. Ben je negatief getest? Vul de ophaalcode van uw negatieve testuitslag in op de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl. Test je positief op corona? Dan kun je niet naar het evenement en ga je in isolatie.

Stap 3: Laat QR-code scannen bij ingang evenement

De CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl maakt automatisch jouw coronabewijs in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat je scannen bij de ingang van het evenement. Bij een groen scherm heb je een geldig coronatoegangsbewijs. 

Stap 4: Naar binnen met legitimatiebewijs

Vergeet bij een bezoek jouw legitimatiebewijs niet. De persoon bij de ingang vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs (rijbewijs, ID-kaart of paspoort) met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat je ook jouw ticket zien als dat voor een bepaald evenement nodig is. Dan mag je naar binnen.

PS Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig.

 

coronaregels 14sept21

Wordt de Haring schoongemaakt?

Ja, zeker! in verband met de maatregelen om het coronavirus in te dammen krijg je van ons verpakte en schoongemaakte haringen uitgereikt. 

Hoe download ik de 3 oktober-app?

Download de app via de App Store of Google Playstore van je telefoon.  De app is te vinden door te zoeken op ‘3 oktober’. Geen mobiele telefoon? Je kunt alle informatie ook vinden op onze website. En via de site kun je je ook inschrijven. 

Waar is mijn lidnummer te vinden?

In september hebben alle leden van de 3 October Vereeniging een brief ontvangen. Daarop staat je lidnummer vermeld.
Ben je de brief onverhoopt kwijt? Kijk dan in de contributiefactuur die je van ons eerder dit jaar gekregen  Ook daar staat je lidnummer op. Kom je er echt niet uit? Neem dan even contact met ons op via ledenadministratie@3october.nl

Wanneer is het complete programma van de livestream bekend?

Er wordt hard gewerkt om het complete programma bekend te maken. Zodra er meer informatie is, laten we dat weten. Houd onze website in de gaten.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

Alleen leden van de 3 October Vereeniging kunnen zich inschrijven voor activiteiten. Wil je je inschrijven voor Haring, Wittebrood en / of de Hutspotmaaltijd? De inschrijving is/was open tot en met 16 september van 16:30 uur tot 21.00 uur.

Hoeveel Hutspot krijg ik?

Een individueel lidmaatschap krijgt 1 hutspotmaaltijd. Duoleden krijgen 2 hutspotmaaltijden en met een familielidmaatschap krijg je 4 hutspotmaaltijden. 

Hoeveel Haring en Wittebrood krijg ik per lidmaatschap?

Per lidmaatschap krijg je twee verpakte schoongemaakte haringen en een wittebrood, genaamd het Geusje. Een duolid krijgt 4 haringen en 2 Geusjes. Een familielidmaatschap krijgt 8 haringen en 4 Geusjes. 

Is de Hutspot gratis of moet ik bijbetalen?

De hutspot wordt gratis uitgereikt aan leden van de Vereeniging. Let op: schrijf je van te voren in.

Zijn er boekjes waarin alle koraalliederen staan?

Jazeker, in de koraalbundel. Die is te koop bij de Rijdende Geus en bij de 3 October-kramen.

Is het ophalen van Haring & Wittebrood gratis of moet ik bijbetalen?

De Haring en Wittebrood worden gratis uitgereikt aan leden van de Vereeniging. Let op: schrijf je van te voren in

Is de Minikoraal ook voor volwassenen of alleen voor kinderen?

Vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen is het alleen voor kinderen en de begeleiders vanuit de scholen mogelijk de Minikoraal bij te wonen. Extra gasten zijn helaas niet toegestaan.
We zenden de Minikoraal live uit via de 3 October Ontzettend Livestream. Beleef de Minikoraal dus vanaf thuis mee!

Kan iedereen aanwezig zijn bij de rondgang rust- en verpleeghuizen?

Nee, dit evenement is alleen voor bewoners van de rust- en verpleeghuizen die we bezoeken. Uiteraard houden we ons bij het bezoek aan de maatregelen om het coronavirus in te dammen. 

Ik ben lid maar heb geen Feestwijzer ontvangen. Hoe kan dat?

Vanwege de maatregelen om het coronavirus in te dammen was het lang onduidelijk of en hoe activiteiten van Leidens Ontzet door kunnen gaan. Om die reden is er dit jaar geen Feestwijzer: die wordt meestal al lang voor 3 oktober ontwikkeld, gedrukt en verspreid. In plaats van de Feestwijzer hebben we dit jaar een prachtig magazine uitgebracht: 1574. Deze is ook los te koop (3,99) bij de Rijdende Geus en de 3 October-kramen.

Inmiddels is een coronaproof programma bekend: we kunnen gelukkig de meeste activiteiten organiseren op alternatieve manieren. Alle informatie is te vinden in de 3 oktober-app of op de website.

Hoe kan ik lid worden van de 3 October Vereeniging?

Vanaf minimaal € 7,50 euro per jaar (dit is nog geen 15 eurocent per week) ben je al lid van de 3 October Vereeniging. Iedereen die voor 8 september lid wordt van de 3 October Vereeniging kan zich voor de activiteiten inschrijven. Lid worden kan via https://3october.nl/word-lid

Is de historische lezing ook op schrift te verkrijgen?

Bij de lezing verschijnt een uitgave van Primavera Pers met de tekst van de lezing. Ook van eerdere lezingen zijn nog exemplaren verkrijgbaar. Deze zijn schriftelijk te bestellen bij het secretariaat

Kan ik de Herdenkingsdienst bijwonen?

Vanwege de coronamaatregelen kan een beperkter aantal mensen welkom onze Herdenkingsdienst bijwonen in de Pieterskerk. Weest er vroeg bij, want vol=vol. We zenden de dienst uit via onze 3 October Ontzettend Livestream. Vanuit huis kun je de Herdenkingsdienst dus gelukkig ook volgen!