Commissies

Commissies
Geen Feest der Feesten zonder de 3 October Vereeniging. Geen 3 October Vereeniging zonder onze commissarissen en bestuursleden. Belangeloos zetten zij zich in voor Leidens Ontzet! Op 2 en 3 oktober herken je ze aan hun jacquet en paraplu.

Bestuur

Het bestuur is, namens onze leden, eindverantwoordelijk voor het Feest der Feesten. Eens per jaar organiseren ze een jaarvergadering waar gesproken wordt over jaarverslag en begroting. Veel bestuursleden zijn tegelijkertijd voorzitter van één van de commissies. De voorzitter, secretaris en penningmeester vormen samen het dagelijks bestuur.

Leden van de commissie Bestuur

Evenementen

Met sport, muziek, cultuur en spektakel maakt de commissie evenementen 3 oktober leuk voor iedereen. Met klassiekers, zoals de muzikale voorstelling voor senioren, én met nieuwe evenementen, bijvoorbeeld de Geuzenintocht.

Leden van de commissie Evenementen

De Joffers

Samen met de PR-commissie zorgen de Joffers voor de Rijdende Geus onze tijdelijke servicewagen & rijdende winkel waar iedereen terecht kan met vragen over Leidens Ontzet en de Vereeniging én de tofste rood-witte gadgets kan kopen.

Leden van de commissie De Joffers

Haring & Wittebrood

Ruim duizenden hutspotmaaltijden, haringen en geusjes (wittebroden). Ga er maar aan staan! De commissie Haring & Wittebrood en Hutspot zorgt ervoor dat leden van de 3 October Vereeniging dit jaar weer kunnen genieten van gratis hutspot, haring en wittebrood.

Leden van de commissie Haring & Wittebrood

Herdenking

Historische lezing, minikoraal, koraalzang en herdenkingsdienst: Leidenaren houden van geschiedenis en tradities en het is dan ook niet verwonderlijk dat de activiteiten die door de Commissie Herdenking georganiseerd worden ook na na ruim 400 jaar nog steeds goed bezocht worden.

Leden van de commissie Herdenking

Ledenwerving & Ledenadministratie

Met ruim 17.250 leden is de 3 October Vereeniging de grootste vereniging in Leiden. De commissie zorgt voor de ledenadministratie en zorgt ervoor - samen met vele vrijwilligers - dat de Vereeniging blijft groeien.

Leden van de commissie Ledenwerving & Ledenadministratie

Lunapark

Het Leidse lunapark, oftewel de kermis, is met meer dan 150 attracties voor jong en oud de op één na grootste van het land en een van de oudste onderdelen van Leidens Ontzet. Uiteraard vind je hier vertrouwde attracties als de draaimolen, het reuzenrad en de botsauto’s. Daarnaast haalt de Commissie Lunapark ieder jaar weer nieuwe spectaculaire attracties naar Leiden. Ook organiseert deze commissie de nostalgische kermis op het Pieterskerkplein.

Leden van de commissie Lunapark

Optocht & Taptoe

Al sinds de oprichting van de Vereeniging in 1886 zorgt de Commissie Optocht en Taptoe ieder jaar op 3 oktober voor een afwisselende optocht door de straten van Leiden. Aan de vooravond van Leidens Ontzet, op 2 oktober ‘s avonds, presenteren Leidse verenigingen zich in de Taptoe.

Leden van de commissie Optocht & Taptoe

Protocol

Om te bewaken dat benoemingen, besluiten en andere belangrijke zaken inderdaad worden uitgevoerd volgens statuten en reglement is de Commissie van Protocol aangesteld.

Leden van de commissie Protocol

Public Relations

De Commissie Public Relations (PR) is verantwoordelijk voor de externe betrekkingen van de Vereeniging. Zij verzorgt persbijeenkomsten, schrijft persberichten, plaatst advertenties en maakt foto’s. Leden van deze commissie maken ieder jaar weer een fraaie Feestwijzer en de 3 Oktoberkrant. Daarnaast houden ze ons het hele jaar door op de hoogte van het feest en van de Vereeniging via Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Leden van de commissie Public Relations

Vrijwilligers

Het 3 October Team bestaat uit een grote groep vrijwilligers die de kramen bemannen. Zij verkopen de rood-witte gadgets en werven leden voor onze mooie Vereeniging. Ook vrijwilliger worden? Check 'doe mee' in het hoofdmenu.

Leden van de commissie Vrijwilligers