3 October 450 Jaar special

Regionale fietsroute "Sporen van 3 October"

Auteur REDACTIE
Datum 25 juni 2024
Zaterdag 14 september is de aftrap van de regionale historische fietsroute. Een uniek samenwerkingsproject van 6 gemeente (Leiden, Leiderdorp, Warmond, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude), de Provincie Zuid-Holland, Stichting Verborgen Stad en de 3 October Vereeniging.

De fietstocht voert langs 26 historische plaatsen. Bij deze unieke plekken kan via een QR-code het verleden zichtbaar worden gemaakt met moderne techniek. Hiermee kan ieder een beeld krijgen hoe in 1573/74 het beleg en het ontzet is ervaren in de verschillende gemeenten. De totale fietsroute is ruim 50 kilometer lang, maar kan in twee afzonderlijke routes gereden worden: een route met o.a. Voorschoten, Oegstgeest en Warmond en een route met o.a. Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude. Deze routes zijn ieder circa 30 kilometer lang.

Op 14 september organiseren de deelnemende gemeenten allerlei activiteiten rondom de aftrap van deze fietsroute. Houd deze website en onze app in de gaten voor het programma. De fietsroute blijft natuurlijk ook na 14 september beschikbaar.

Deel deze pagina