Pers

Op deze pagina lees je alles over ons persbeleid. De viering en herdenking van Leidens Ontzet is een unieke gebeurtenis, onlangs bekroond met een plek op de lijst van immaterieel erfgoed. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat vieren jong en oud op 3 oktober dat Leiden in 1574 is bevrijd van de Spanjaarden en herdenken we het belang van vrijheid.

Op tal van plekken op 2 en 3 oktober kun je verslag doen van de viering en herdenking van het Leidens Ontzet. Tegelijkertijd is de veiligheid en een goed verloop van de viering voor ons de hoogste prioriteit. Daarom werken we bij sommige evenementen met een persbeleid en accreditatie vooraf. 

Dat betekent dat je alleen met een perskaart een evenement kan betreden om er verslag van te doen of dat we enkel ruimte hebben voor klein een aantal partners die verslag doen van het evenement. 

Meer informatie hierover komt zo spoedig mogelijk beschikbaar. 

Vragen over Leidens Ontzet? Wil je verslag doen van de festiviteiten? Of wil je vertegenwoordigers van het bestuur of de Vereeniging interviewen? Onze PR-commissaris Marc Newsome is bereikbaar per mail of via 06-17177859. 

Naar het programma