Boekpresentatie ‘Sporen van Drie Oktober’

20
september
date_range 20 september
access_time 16:00 tot 17:00
place Oude UB, Rapenburg 70

Auteur Ruurd Kok signeert en vertelt over zijn boek 'Sporen van Drie Oktober'

Welke tastbare sporen en herkenbare plekken herinneren 450 jaar later nog aan het beleg en ontzet van Leiden? Archeoloog en journalist Ruurd Kok ging op zoek naar deze locaties en ontdekte bijzondere verhalen over de gevolgen van de Tachtigjarige Oorlog voor de Leidse regio, verhalen over oorlogsleed en verlangen naar vrijheid. 

Er zijn weinig plaatsen waar de geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog zo levend is als in Leiden. Elk jaar wordt op 3 oktober massaal Leidens Ontzet gevierd, de verdrijving van de Spanjaarden in 1574. Dit jaar dus 450 jaar geleden. In de stad herinneren straatnamen, standbeelden en gedenktekens aan de historische gebeurtenissen en hoofdrolspelers. Maar hoe staat het met de originele sporen in en om Leiden? Ruurd Kok is ernaar op zoek gegaan en toont ze in dit boek. Aan de hand van oog- getuigenverslagen en historisch beeldmateriaal vertelt hij over de gevolgen van de Tachtigjarige Oorlog voor de Leidse regio. 

Op 20 september presenteert Ruurd Kok zijn boek in de hal van de Oude UB (Rapenburg 70, Leiden). Naast een woord van de uitgever deelt de schrijver een tipje van de sluier van de verhalen die de herinneringen aan 450 jaar Leidens Ontzet nog altijd vormgeven. De nieuwe burgemeester van Leiden, Peter Heijkoop, neemt het boek in ontvangst. Na de boekpresentatie signeert Ruurd Kok exemplaren van zijn boek en staat er een hapje en een drankje klaar voor de aanwezigen. 

Vanaf de 20e is het boek ‘Sporen van Drie Oktober’ te koop. Het boek kost € 20,-, maar leden van de 3 October Vereeniging kunnen in het Servicepunt profiteren van de speciale ledenprijs: voor hen kost ‘Sporen van Drie Oktober’ maar € 15,74.