3 October 450 Jaar special

Armin van Buuren geeft show tijdens 450 jaar 3 October: “Het feest van het jaar”

Armin van Buuren geeft show tijdens 450 jaar 3 October: “Het feest van het jaar”
29
mei. 2024
De voorbereidingen voor Leidens Ontzet zijn in volle gang. Dit jaar is Leidens Ontzet extra bijzonder, omdat het precies 450 jaar geleden is dat Leiden werd ontzet van de Spanjaarden. De 3 October Vereeniging en de gemeente Leiden willen deze editie daarom grootser vieren dan ooit, met onder andere een bijzondere rol voor dj en Leidenaar Armin van Buuren.

“Voor mij persoonlijk is dit altijd hét feest van het jaar”, zegt Van Buuren. “Dat echt heel Leiden samen de vrijheid viert is wat dit zo’n bijzonder feest maakt.”  

Dit jaar is het programma van Leidens Ontzet omvangrijker en diverser van opzet dan andere jaren. Met volop feest om nooit te vergeten, en natuurlijk ook ruimte voor herdenking. Namens de 3 October Vereeniging is voorzitter van de Jubileumcommissie Jurgen van der Velden nauw betrokken bij de organisatie: “We zijn als Vereeniging enorm trots dat we kunnen samenwerken met onze eigen Armin en samen een spectaculair evenement gaan neerzetten. ”  

Van Buuren hoefde niet lang na te denken over zijn bijdrage aan 450 jaar 3 October. “Leiden is de stad waar ik opgegroeid ben, de stad waar ik woon en de stad die mij in staat stelt om te doen wat ik doe en te zijn wie ik ben.” Wat precies de rol van Van Buuren in de festiviteiten is “blijft voorlopig ons geheim”, zegt Van der Velden. “We gaan Leiden verrassen, dat kan ik wel zeggen.”